Søk i denne bloggen

fredag 25. mars 2011

Saksbehandlingstider for EØS-saker

I følge Direktiv 2004/38/EC og praksis fra EU-domstolen må UDI (og alle andre medlemsland) forholde seg til følgende saksbehandlingstider:

  • Søknader om innreisevisum for å følge eller gjenforenes med et EØS-familiemedlem skal behandles etter en særskilt hasteprosedyre, og skal gå foran andre søknader om visum. Søknaden skal helst behandles innen to uker, og det må begrunnes dersom denne fristen ikke kan overholdes. Søknaden skal behandles innen maks 4 uker.
  •  Søknader om EØS-oppholdskort skal ferdigbehandles innen 6 måneder.
  • Søknad om opphevelse av innreiseforbud etter EØS-reglene skal ferdigbehandles innen 6 måneder.

Saksbehandlingstidene kan ikke fravikes.

6 kommentarer:

  1. Kim P. Nyberg, Danmark28. april 2011 kl. 22:14

    Bemærk hertil, at tredjelandsborgerens rettigheder træder i kraft fra det tidspunkt, hvor ansøgning om opholdskort afleveres til myndighederne. Ansøgeren behøver således ikke vente på at opholdskortet kommer, før vedkommende kan søge og tage arbejde samt at få sygehus- og lægebehandling på lige vilkår med EU/EØS-landets egne statsborgere.

    Omvendt kan man sige, at i forhold til at tage arbejde, kan der opstå problemer, hvis svaret på opholdskort bliver nej. For så har man jo faktisk arbejdet ulovligt. Det er nationalstaten, der fastlægger straffen for ulovligt arbejde.

    SvarSlett
  2. Hei og takk for en flott side med masse nyttig informasjon. Kan dere fortelle meg hvor en familiemedlem til en eøs - borger skal søke eøs-oppholdskort og hvilken grunnlag skal man oppgi?
    Har også et spørsmål om denne loven gjelder også enslige foreldre over 60 år ?
    Mvh
    Anonym

    SvarSlett
  3. Hei og takk for en flott side. Jeg er en russisk borger som bor i Norge og har russisk/norsk statsborgerskap.Kan jeg også regnes som eøs-borger?
    Mvh
    Natalia

    SvarSlett
  4. Hei Anonym,

    Det kommer an på hvilket land man skal søke i. Når det gjelder EØS-løsningen, så er jo det snakk om en type familiegjenforening så jeg forstår ikke helt hva du mener med enslig forelder?

    Alder på referansepersonen spiller ingen rolle hvis det er det du tenker på :)

    SvarSlett
  5. Hei Natalia,

    Hvis du har norsk statsborgerskap er du selvfølgelig EØS-borger!

    SvarSlett
  6. Jeg vil bare minne alle leserne om at denne bloggen ikke er aktiv lenger, selv om jeg selvfølgelig svarer på spørsmålene dere stiller.

    Organisasjonen Grenseløs Kjærlighet har fått en egen webside; http://grenseloskjaerlighet.com/

    Vi har også et eget forum på websida, hvor dere kan stille alle spørsmål! Håper dere logger dere inn der! :)

    SvarSlett